Diverse massages

Hier onder volgt een korte uitleg over de diverse massagevormen die bij By Mana te boeken zijn.

ONTSPANNINGSMASSAGE ook wel KLASSIEKE MASSAGE

Bij de Klassieke Massage / Ontspanningsmassage wordt gebruik gemaakt van langzame, glijdende bewegingen. Hierdoor wordt de bloedsomloop gestimuleerd, ontspant het lichaam en wordt je bewegingsvrijheid vergroot. Door de toegenomen doorbloeding wordt de opname van voedingsstoffen in de spieren bevorderd en de afvalstoffen worden sneller afgevoerd. Een Klassieke Massage herstelt zowel het lichaam als de geest en kan bijdragen aan een goede gezondheid. Deze massage kan je lichaam in een diepe ontspanning brengen.

Door gebruik te maken van verschillende massage technieken tijdens de ontspanningsmassage ontstaat er een reactie die kan leiden tot herstel, evenwicht en vernieuwde energie (Mana).

Een Klassieke Massage kan als doel hebben ontspannen, maar kan ook het activeren van de spieren zijn. Een activerende massage kan gegeven worden aan sporters, voorafgaand aan een wedstrijd, om de spieren/het lichaam te activeren. Er zullen dan meer knedingen (maakt de spier soepeler en helpt om de afvalstoffen uit de spier(en) en het weefsel te verwijderen), fricties (nauwkeurige beweging om de spanning in een specifiek deel van een spier los te maken) of kloppingen (activeren van de huid en de bloedsomloop) gebruikt worden. Bij een ontspannende massage zullen er meer strijkingen en eventueel schuddingen gebruikt worden.

De Klassieke Massage wordt uitgevoerd met massage-olie op de blote huid.
Duur massage: ca. 30, 45, 60 of 90 minuten

HOTSTONE MASSAGE

Een Hotstone massage zorgt voor ontspanning van dieper gelegen weefsel in het lichaam. Daarnaast is een Hotstone massage pure verwenning van zowel lichaam als geest en wordt daarom ook wel de nummer 1 onder de Wellness massages genoemd.

De Hotstone massage wordt uitgevoerd met warme basaltstenen (gemiddelde temperatuur tussen de 45 en 52 graden). Door de warmte dringt de massage dieper in de spieren door.

Er worden een aantal basaltstenen op de rug gelegd. Hierdoor wordt de rug alvast heerlijk verwarmd, voordat deze wordt gemasseerd. De massage start met het masseren van de benen en voeten door zowel de handen als met warme stenen. De stenen van de rug worden nu verschoven naar de benen. Daarna wordt de rug gemasseerd met zowel de handen als met de warme stenen. Waarna de schouders, nek, hoofd, armen en handen volgen.

De hotstone massage wordt uitgevoerd met warme basaltstenen en massage-olie op de blote huid.

Duur massage: ca. 60 minuten

Let op: een Hotstone massage wordt, wanneer de buitentemperatuur boven de 20 graden komt, niet uitgevoerd. Tijdens deze massage wordt gewerkt met warme stenen, door de hogere buiten temperatuur kan het lichaam dan de warmte niet goed meer afvoeren.

EDELSTEEN MASSAGE

Een edelsteen massage is een ontspanningsmassage, waarbij gebruik wordt gemaakt van warme half edelstenen in combinatie met een afgestemde warme olie.

Edelstenen geven tijdens de massage hun unieke zuivere energie en trilling af aan de huid. Eventuele blokkades, spanningen of stress kunnen hiermee afgevoerd worden en vervangen door nieuwe energie.

Een edelsteen massage bevordert de balans in het lichaam. Deze massage zorgt voor een intense ontspanning van lichaam en geest.

De edelsteen massage is breed in te zetten en kan gezien worden als een echte verwenmassage.

De edelsteen massage wordt uitgevoerd met warme edelstenen en massage olie op de blote huid.

Duur massage: ca. 60 minuten

Let op: een Edelsteen massage wordt, wanneer de buitentemperatuur boven de 20 graden komt, niet uitgevoerd. Tijdens deze massage wordt gewerkt met warme stenen, door de hogere buiten temperatuur kan het lichaam dan de warmte niet goed meer afvoeren.

WARM WATERKUSSEN MASSAGE

Een warm waterkussen massage is een heerlijke wellness massage. Tijdens deze massage lig je op je rug op een zacht en met warm water gevuld kussen.

Tijdens de massage beweeg ik mijn handen en onderarmen tussen het kussen en jouw bovenlichaam.

Als je lekker wilt relaxen, of als je niet (meer) op je buik kunt liggen is deze massage zeer geschikt. Je ligt heerlijk behaaglijk op een warm kussen, terwijl de nekspieren, schouders en rug goed en gemakkelijk gemasseerd worden. Ook het gelaat, hoofd, de armen en borst (kunnen) worden meegenomen tijdens deze massage.
Deze massage is een weldaad bij klachten zoals gespannen, emotioneel en moe zijn of het koud en spierpijn hebben.
Geschikt voor iedereen jong en oud.

De warm waterkussen massage wordt uitgevoerd met massage olie op de blote huid, in ruglig op een kussen gevuld met water.

Duur massage: ca. 45 – 60 minuten

Let op: in verband met voorbereiding van het kussen, duidelijk bij reservering aangeven dat het om een warm waterkussen massage gaat.

ENERGETISCHE HOOFDMASSAGE

Tijdens een Energetische Massage richt je jezelf bewust op de energie in het lichaam en op het bewust worden van verschillende sensaties in het lichaam. Die sensaties kunnen worden ervaren als koud, warmte, pijn, verdriet, blijheid, open of juist een gesloten gevoel. Belangrijk om te vermelden is dat de verschillende sensaties waargenomen worden zonder deze te gaan veroordelen, of het willen veranderen. Het willen veranderen of wegnemen van een sensatie is een strategie om het gevoel dat er is niet te hoeven ervaren.

Tijdens de Energetische Hoofdmassage nodig ik je juist uit om te voelen en te ervaren. Door het aanraken van emoties en gedachten wordt je bewustwordingsproces in gang gezet, waarna je de volledige rust en ontspanning mag gaan ervaren.

Een energetische massage is een zachte en contactvolle manier van aanraken. Je gaat de energie weer voelen en deze gaat weer stromen.

Deze massage richt zich op het losmaken van de blokkades in de spieren, maar ook op het losmaken van blokkades in de energetische stroming, zoals de meridianen en chakra’s.

Een energetische massage kan altijd, met name wanneer mensen de klachten zien als een signaal van het lichaam en de heling als een proces. Door de massage worden je blokkades weggenomen en zal de energie weer beter door je lichaam stromen. Een energetische massage is dus vooral effectief wanneer je hiervoor openstaat.

De Energetische Hoofdmassage wordt uitgevoerd op het (achter)hoofd, de schedelrand, de oren, het gezicht, de bovenarmen, de schouders en de nek. Het borstgebied en de ribbenboog worden tijdens de voorbereiding kort aangeraakt.

Tijdens deze massage blijft de (onder)kleding aan, je wordt afgedekt met handdoeken. Er kan gebruik gemaakt worden van een kleine hoeveelheid tussenstof/olie.

Duur massage: ca. 30 of 45 minuten

INDIAN HEAD MASSAGE

De Indian Head Massage valt onder de Ayurvedische massages. Ayurveda streeft ernaar lichaam en geest weer in balans te krijgen.

Tijdens de Indian Head Massage wordt er lichte druk met de handen en vingers uitgeoefend op de rug, nek, schouders, armen, het hoofd en gezicht. Deze lichte druk wordt afgewisseld met strijkingen.

Een Indian Head Massage heeft een vitaliserende werking, je krijgt er een heldere geest van, zorgt voor ontspanning, heft blokkades in het lichaam op en kalmeert zowel lichaam en geest.

Je neemt op een stoel plaats en tijdens deze massage blijft de kleding aan, je wordt afgedekt met handdoeken. Er wordt geen gebruik gemaakt van een tussenstof/olie.

Duur massage: ca. 30 of 45 minuten

METAMORFOSE MASSAGE

De Metamorfose Massage is een zachte, helende massagevorm. Een Metamorfose Massage heeft een diepgaand ontspannend effect. Je energie gaat beter stromen. Deze massagevorm leidt tot bewustwording en zorgt voor evenwicht tussen lichaam en geest.

Tijdens de Metamorfose Massage worden handen, voeten en het hoofd heel zacht gemasseerd op de zogenaamde prenatale lijnen.

In de prenatale periode wordt namelijk je basis gelegd voor je talenten, je kwaliteiten en voor de belemmeringen die je er steeds weer van weerhouden te zijn wie je werkelijk bent.

Een Metamorfose Massage kan helpen blokkades op te ruimen en te verwerken. Deze vorm van massage werkt heel ontspannend, brengt de geest tot rust en kan ondersteunend werken in periodes van veranderingen.

Deze zachte vorm van massage is zeer laagdrempelig, aangezien de massage alleen op de voeten, de handen en het hoofd wordt gegeven. Daardoor komt energie vrij die in de prenatale periode geblokkeerd was, waardoor als het ware een metamorfose optreedt. Deze massage kan helpen om (oude) patronen los te laten en kan een “grote verandering” teweeg brengen.

De Metamorfose Massage wordt uitgevoerd op de voeten, handen en het hoofd. Tijdens deze massage blijft de kleding aan, je wordt afgedekt met handdoeken. Er wordt geen gebruik gemaakt van een tussenstof/olie.

Duur massage: ca. 45 tot 60 minuten

ENERGETISCHE VOETMASSAGE EN DE CHAKRA’S

Een energetische voetmassage is een ontspannende massage van de onderbenen en de voeten.

Een energetische massage is een zachte en contactvolle manier van aanraken. Het lichaam krijgt de tijd zich te openen, zo maak je als ontvanger contact met je gevoel(ens). Je richt je bewust op de energie in het lichaam en op het bewust worden van verschillende sensaties in je lichaam.

Tijdens deze massage kunnen er emoties, gedachten en herinneringen naar boven komen, hierdoor wordt een bewustwordingsproces in gang gezet. Belangrijk hierbij is dat de verschillende sensaties waargenomen worden zonder deze te gaan veroordelen, of het willen veranderen. Het willen veranderen, wegnemen of bespreken van een sensatie is een strategie om het gevoel dat er is niet te hoeven ervaren.
En tijdens een energetische massage nodig ik je juist uit om te voelen en te ervaren.

Tijdens deze massage zullen de reflexzones van de chakra’s worden geïntegreerd. Door deze reflexgebieden te masseren wordt een harmoniserende impuls aan de betreffende chakra’s gegeven.

Deze chakra-voetmassage is het bewust maken van de levensenergie (Mana) in de verschillende chakra’s. Alles wat we doen, denken, voelen en waarnemen brengt verandering teweeg in onze energiehuishouding en dus ook in de chakra’s. Energie en bewustzijn hebben een directe wisselwerking op elkaar.

Chakra’s zijn energiecentra én bewustzijn niveaus die bij het lichaam horen.

Elk chakra heeft een eigen energie en daarmee een eigen functie binnen je hele energiesysteem. Het zijn centra van activiteit, levenskracht en bewustzijn.

Er zijn zeven hoofd chakra’s en deze liggen verticaal gerangschikt van de onderkant van de ruggengraat tot aan boven het hoofd.
Op de voeten bevinden deze zich in de reflexzones.

Ieder chakra heeft zijn eigen lichamelijke en geestelijke functie, periode van leven, zintuig, kleur, geluid en symbolische vorm.

Een massage van de voeten is geschikt voor iedereen en kan een positief effect hebben op diverse lichamelijke en geestelijke klachten.

De energetische voetmassage en de chakra’s wordt uitgevoerd op de voeten en de onderbenen. Tijdens deze massage blijft de kleding aan, alleen de onderbenen en de voeten zullen bloot zijn. Je wordt afgedekt met handdoeken. Er kan gebruik gemaakt worden van een kleine hoeveelheid tussenstof/olie.
Duur massage: ca. 45 tot 60 minuten

KINDER KRISTALMASSAGE 

Een kristalmassage is een combinatie van kristaltherapie en massage en werkt op fysiek én energetisch gebied, dus goed voor lichaam en geest. Een kristalmassage is een lichaamsmassage die voor iedereen veilig is om te ondergaan en dus ook heel goed voor kinderen.

Bij deze massage zal een kind ondersteuning voelen en kunnen ontspannen en loslaten.

Kristallen vertellen veel. Kinderen kunnen zich snel verbinden met de bijzondere krachten van de kristallen. Een kristal/steen kan ingezet worden als anker/houvast. Zo hebben ze iets tastbaars in hun hand dat helpt herinneren aan hun eigen natuurlijke kracht – de intuïtie – waardoor ze hierop leren vertrouwen.

Samen stemmen we af wat er op dat moment nodig is. Al spelenderwijs (d.m.v. kleuren, steentjes, vragen, spelletjes etc.) komen we achter de behoefte van het kind. Aan het einde van de behandeling werken we kort op de behandeltafel en masseer ik (de chakra gebieden van) het kind.

Tijdens de kinder kristalmassage blijft de kleding aan. Er wordt geen gebruik gemaakt van een tussenstof/olie.
Duur massage: ca. 30 – 45 minuten
Ouders/verzorgers zijn aanwezig bij de behandeling, maar hebben geen actieve rol.

CUPPING MASSAGE

Cupping is een intensieve manier om spierknopen te ontspannen.
Door middel van het vacuüm brengen van de cup op of rondom de pijnlijke spier, wordt de huid en het bindweefsel stevig gestimuleerd.

Het onderliggende gebied wordt hierdoor extreem goed doorbloed en komt het tot ontspanning.

De cup wordt vacuüm gezogen en in een rustige trekkende beweging over de huid getrokken in de richting van het spierverloop en de energiebanen.
De eerste paar keren kan de behandeling pijnlijk zijn, omdat het onderliggende (spier)weefsel verstoord is, maar het is één van de effectiefste manieren om de spierspanning snel te verminderen.

Cupping wordt uitgevoerd met massage-olie op de blote huid en kan als aanvullende techniek ingezet worden tijdens de eerder genoemde massagevormen.