Diverse massages

Hier onder volgt een korte uitleg over de diverse massagevormen die bij By Mana te boeken zijn.

ONTSPANNINGSMASSAGE ook wel KLASSIEKE MASSAGE

Bij de Klassieke Massage / Ontspanningsmassage wordt gebruik gemaakt van langzame, glijdende bewegingen. Hierdoor wordt de bloedsomloop gestimuleerd, ontspant het lichaam en wordt je bewegingsvrijheid vergroot. Door de toegenomen doorbloeding wordt de opname van voedingsstoffen in de spieren bevorderd en de afvalstoffen worden sneller afgevoerd. Een Klassieke Massage herstelt zowel het lichaam als de geest en kan bijdragen aan een goede gezondheid. Deze massage kan je lichaam in een diepe ontspanning brengen.

Door gebruik te maken van verschillende massage technieken tijdens de ontspanningsmassage ontstaat er een reactie die kan leiden tot herstel, evenwicht en vernieuwde energie (Mana).

Een Klassieke Massage kan als doel hebben ontspannen, maar kan ook het activeren van de spieren zijn. Een activerende massage kan gegeven worden aan sporters, voorafgaand aan een wedstrijd, om de spieren/het lichaam te activeren. Er zullen dan meer knedingen (maakt de spier soepeler en helpt om de afvalstoffen uit de spier(en) en het weefsel te verwijderen), fricties (nauwkeurige beweging om de spanning in een specifiek deel van een spier los te maken) of kloppingen (activeren van de huid en de bloedsomloop) gebruikt worden. Bij een ontspannende massage zullen er meer strijkingen en eventueel schuddingen gebruikt worden.

De Klassieke Massage wordt uitgevoerd met massage-olie op de blote huid.
Duur massage: 30,60 of 90 minuten

HOTSTONE MASSAGE

Een Hotstone massage zorgt voor ontspanning van dieper gelegen weefsel in het lichaam. Daarnaast is een Hotstone massage pure verwenning van zowel lichaam als geest en wordt daarom ook wel de nummer 1 onder de Wellness massages genoemd.

De Hotstone massage wordt uitgevoerd met warme basaltstenen (gemiddelde temperatuur tussen de 45 en 52 graden). Door de warmte dringt de massage dieper in de spieren door.

Er worden een aantal basaltstenen op de rug gelegd. Hierdoor wordt de rug alvast heerlijk verwarmd, voordat deze wordt gemasseerd. De massage start met het masseren van de benen en voeten door zowel de handen als met warme stenen. De stenen van de rug worden nu verschoven naar de benen. Daarna wordt de rug gemasseerd met zowel de handen als met de warme stenen. Waarna de schouders, nek, hoofd, armen en handen volgen.

De hotstone massage wordt uitgevoerd met warme basaltstenen en massage-olie op de blote huid.

Duur massage: 60 minuten

Let op: een Hotstone massage wordt, wanneer de buitentemperatuur boven de 20 graden komt, niet uitgevoerd. Tijdens deze massage wordt gewerkt met warme stenen, door de hogere buiten temperatuur kan het lichaam dan de warmte niet goed meer afvoeren.

EDELSTEEN MASSAGE

Een edelsteen massage is een ontspanningsmassage, waarbij gebruik wordt gemaakt van warme half edelstenen in combinatie met een afgestemde warme olie.

Edelstenen geven tijdens de massage hun unieke zuivere energie en trilling af aan de huid. Eventuele blokkades, spanningen of stress kunnen hiermee afgevoerd worden en vervangen door nieuwe energie.

Een edelsteen massage bevordert de balans in het lichaam. Deze massage zorgt voor een intense ontspanning van lichaam en geest.

De edelsteen massage is breed in te zetten en kan gezien worden als een echte verwenmassage.

De edelsteen massage wordt uitgevoerd met warme edelstenen en massage olie op de blote huid.

Duur massage: 60 minuten

Let op: een Edelsteen massage wordt, wanneer de buitentemperatuur boven de 20 graden komt, niet uitgevoerd. Tijdens deze massage wordt gewerkt met warme stenen, door de hogere buiten temperatuur kan het lichaam dan de warmte niet goed meer afvoeren.

ENERGETISCHE HOOFDMASSAGE

Tijdens een Energetische Massage richt je jezelf bewust op de energie in het lichaam en op het bewust worden van verschillende sensaties in het lichaam. Die sensaties kunnen worden ervaren als koud, warmte, pijn, verdriet, blijheid, open of juist een gesloten gevoel. Belangrijk om te vermelden is dat de verschillende sensaties waargenomen worden zonder deze te gaan veroordelen, of het willen veranderen. Het willen veranderen of wegnemen van een sensatie is een strategie om het gevoel dat er is niet te hoeven ervaren.

Tijdens de Energetische Hoofdmassage nodig ik je juist uit om te voelen en te ervaren. Door het aanraken van emoties en gedachten wordt je bewustwordingsproces in gang gezet, waarna je de volledige rust en ontspanning mag gaan ervaren.

Een energetische massage is een zachte en contactvolle manier van aanraken. Je gaat de energie weer voelen en deze gaat weer stromen.

Deze massage richt zich op het losmaken van de blokkades in de spieren, maar ook op het losmaken van blokkades in de energetische stroming, zoals de meridianen en chakra’s.

Een energetische massage kan altijd, met name wanneer mensen de klachten zien als een signaal van het lichaam en de heling als een proces. Door de massage worden je blokkades weggenomen en zal de energie weer beter door je lichaam stromen. Een energetische massage is dus vooral effectief wanneer je hiervoor openstaat.

De Energetische Hoofdmassage wordt uitgevoerd op het (achter)hoofd, de schedelrand, de oren, het gezicht, de bovenarmen, de schouders en de nek. Het borstgebied en de ribbenboog worden tijdens de voorbereiding kort aangeraakt.

Tijdens deze massage blijft de (onder)kleding aan, je wordt afgedekt met handdoeken. Er kan gebruik gemaakt worden van een kleine hoeveelheid tussenstof/olie.

Duur massage: 30 of 45 minuten

INDIAN HEAD MASSAGE

De Indian Head Massage valt onder de Ayurvedische massages. Ayurveda streeft ernaar lichaam en geest weer in balans te krijgen.

Tijdens de Indian Head Massage wordt er lichte druk met de handen en vingers uitgeoefend op de rug, nek, schouders, armen, het hoofd en gezicht. Deze lichte druk wordt afgewisseld met strijkingen.

Een Indian Head Massage heeft een vitaliserende werking, je krijgt er een heldere geest van, zorgt voor ontspanning, heft blokkades in het lichaam op en kalmeert zowel lichaam en geest.

Je neemt op een stoel plaats en tijdens deze massage blijft de kleding aan, je wordt afgedekt met handdoeken. Er wordt geen gebruik gemaakt van een tussenstof/olie.

Duur massage: 30 of 45 minuten

METAMORFOSE MASSAGE

De Metamorfose Massage is een zachte, helende massagevorm. Een Metamorfose Massage heeft een diepgaand ontspannend effect. Je energie gaat beter stromen. Deze massagevorm leidt tot bewustwording en zorgt voor evenwicht tussen lichaam en geest.

Tijdens de Metamorfose Massage worden handen, voeten en het hoofd heel zacht gemasseerd op de zogenaamde prenatale lijnen.

In de prenatale periode wordt namelijk je basis gelegd voor je talenten, je kwaliteiten en voor de belemmeringen die je er steeds weer van weerhouden te zijn wie je werkelijk bent.

Een Metamorfose Massage kan helpen blokkades op te ruimen en te verwerken. Deze vorm van massage werkt heel ontspannend, brengt de geest tot rust en kan ondersteunend werken in periodes van veranderingen.

Deze zachte vorm van massage is zeer laagdrempelig, aangezien de massage alleen op de voeten, de handen en het hoofd wordt gegeven. Daardoor komt energie vrij die in de prenatale periode geblokkeerd was, waardoor als het ware een metamorfose optreedt. Deze massage kan helpen om (oude) patronen los te laten en kan een “grote verandering” teweeg brengen.

De Metamorfose Massage wordt uitgevoerd op de voeten, handen en het hoofd. Tijdens deze massage blijft de kleding aan, je wordt afgedekt met handdoeken. Er wordt geen gebruik gemaakt van een tussenstof/olie.

Duur massage: 45 tot 60 minuten

CUPPING MASSAGE

Cupping is een intensieve manier om spierknopen te ontspannen.
Door middel van het vacuüm brengen van de cup op of rondom de pijnlijke spier, wordt de huid en het bindweefsel stevig gestimuleerd.

Het onderliggende gebied wordt hierdoor extreem goed doorbloed en komt het tot ontspanning.

De cup wordt vacuüm gezogen en in een rustige trekkende beweging over de huid getrokken in de richting van het spierverloop en de energiebanen.
De eerste paar keren kan de behandeling pijnlijk zijn, omdat het onderliggende (spier)weefsel verstoord is, maar het is één van de effectiefste manieren om de spierspanning snel te verminderen.

Cupping wordt uitgevoerd met massage-olie op de blote huid en kan als aanvullende techniek ingezet worden tijdens de eerder genoemde massagevormen.